Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cameramanii vor avea acces în…

Cameramanii vor avea acces în sala de ședințe a Parlamentului

Jpeg

Biroul Permanent al Parlamentului a aprobat modificarea regulamentului privind accesul direct al cameramanilor în sala de ședințe a Parlamentului. Decizia a fost luată astăzi, 13 aprilie, în urma întrunirii Biroului.

Operatorii vor avea acces în sală în „limita locurilor disponibile”, ceea ce presupune nu mai mult de 10-13 operatori.

„Operatorii vor semna un cod de bună conduită, iar serviciul de presă al Parlamentului va monitoriza situația în așa fel încât schimbul dintre operatori să aibă loc în pauze”, a explicat Nadin Gogu, directoarea executivă a Centrului pentru Jurnalism Independent.

Amintim că după mai multe întruniri dintre reprezentanţii Parlamentului și un grup de lucru ce a reprezentat interesele mass-mediei a fost luată o decizie finala care prevede că operatorii şi fotoreporterii, vor avea acces în sala de şedinţe a Parlamentului ca să ia propriile imagini. Totuși, fiecare post de televiziune va trebuie să scrie o cerere la începutul sesiunii pentru a anunţa intenţia de a avea propriul cameraman la şedinţele plenare.

Totodată, grupul reprezentativ al mass-mediei a prezentat și un regulament de bună conduită pe care operatorii vor fi nevoiţi să-l respecte, în caz contrat aceștia vor fi sancționați de către Direcţia de comunicare prin lipsirea de acces în sala de ședințe.