11:12:43 23.04.2024
Stiri

Administratorii localului „La Soacra”, trimişi în judecată

Social 13.04.2016 12:03 Vizualizări2026 Autor: Galina Munteanu
Administratorii localului „La Soacra”,  trimişi în judecată


Procuratura municipiului Chişinău a trimis astăzi Judecătoriei Centru cauza penală de învinuire a administratorilor localului „La Soacra”, în care, acum trei luni, a avut loc o explozie, soldată cu decesul a patru persoane şi rănirea altor nouă.

Administratorul cafenelei este învinuit de încălcarea regulilor de protecţie a muncii şi încălcarea regulilor de securitate în întreprinderile supuse pericolului exploziei, pentru care legislaţia prevede până la zece ani de închisoare, iar soţia acestuia riscă până la șase ani de închisoare pentru încălcarea regulilor de protecţie a muncii.

Fiind audiaţi, femeia și-a recunoscut vina, iar soţul acesteia – doar parţial, asumându-şi responsabilitatea de a recupera pagubele cauzate victimelor deflagraţiei.

Conform informaţiei prezentate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM), pentru victimele deflagraţiei au fost achitate peste 200 de mii de lei, suma nefiind definitivă.

Trei dintre victimele care au avut de suferit de pe urma exploziei au înaintat în cauza penală acţiuni civile privind recuperarea prejudiciului material şi moral cauzat, în valoare de două milioane de lei.

Pe moment, Procuratura municipiului Chişinău continuă investigarea circumstanţelor cazului, fiind puşi sub învinuire trei reprezentanţi ai organelor de control, care sunt reținuți pentru corupere pasivă și depșirea atribuțiilor de serviciu, soldate cu urmări grave, şi anume: inspectoarea principală din cadrul Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii a Consiliului municipal Chişinău – responsabilă de verificarea eliberării autorizaţiei de funcţionare a unităţii de comerţ al cafenelei; șeful secţiei apărare împotriva incendiilor din cadrul Detaşamentului Salvatori şi Pompieri Centru - responsabil de verificarea funcţionării unităţii de comerţ, dar și asistentul medicului igienist al Centrului de sănătate publică municipiul Chişinău – responsabil de verificarea funcţionării localului.

Pe moment, unul dintre funcţionari este cercetat în stare de arest, iar alţi doi – în arest la domiciliu.

Pentru aceste infracţiuni, Codul penal prevede amendă de până la 200 de mii de lei sau până la zece ani de închisoare.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md