Linkuri accesibilitate

Maia Sandu solicită prezentarea raportului Kroll miniștrilor guvernului moldovean


Ministrul Educației, Maia Sandu, a solicitat reprezentanților Băncii Naționale să prezinte raportul întocmit de compania internațională Kroll, care a investigat tranzacțiile ilegale de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Solicitarea a fost expusă în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului, notează NOI.md. Maia Sandu s-a arătat indignată de faptul că, deși etapa preliminară a anchetei s-a încheiat, miniștrii încă nu au avut acces la datele documentului.

„Pentru că îl avem aici prezent pe colegul de la Banca Națională, vreau să fac o solicitare. Cu mai multe zile în urmă ni s-a spus că raportul Kroll este gata. Eu nu am văzut încă acest raport. Dacă sînt anumite motive pentru care acest raport nu a fost făcut încă public, cu toate că pentru mine ar fi greu de înțeles, aș vrea să le știu. Solicit ca, în calitatea mea de membru al guvernului, să am acces la acest raport”, a spus Sandu.

Șeful executivului, Chiril Gaburici, a menționat că raportul va fi distribuit miniștrilor chiar astăzi, iar săptămîna viitoare va fi examinat la ședința de guvern. Compania Kroll Associates UK Limited, înregistrată în Marea Britanie, a fost selectată de Banca Națională pentru a efectua o anchetă preliminară în cazul celor trei bănci problematice. Compania urma să identifice și posibile modalități de recuperare a activelor Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank.​

XS
SM
MD
LG