Actualitate

“Platforma Popular Europeană din Moldova – Iurie Leancă” participă la alegerile locale din 2015

Miercuri, într-o conferinţă de presă, Iurie Leancă a spus că blocul este susţinut şi de Partidul Forţa Poporului, dar care nu se poate alătura din cauza unor probleme juridice, scrie IPN.

Potrivit lui Iurie Leancă, la crearea blocului electoral s-a recurs pentru a asigura participarea proiectului său politic la alegerile locale generale, întrucât în alte condiţii aceasta nu ar fi fost posibil. Iurie Leancă a remarcat că data de 14 iunie a fost aleasă de Parlament inclusiv cu scopul de a zădărnici participarea proiectului său la aceste alegeri. Liderul blocului a adăugat că partenerii săi au insistat ca în denumire să se regăsească şi numele „Iurie Leancă” pentru ca blocul să fie identificat mai uşor şi fiindcă există prea puţin timp ca să promoveze imaginea şi identitatea blocului nou creat.

Ion Hadârcă, preşedintele Partidului Liberal Reformator, a comunicat că la Consiliul naţional politic al formaţiunii, care a avut loc marţi, 14 aprilie, s-a decis participarea la alegerile locale în componenţa blocului electoral şi că tot la această şedinţă s-a decis înaintarea lui Iurie Leancă la funcţia de preşedinte al consiliului politic al blocului nou format. Hadârcă a menţionat că blocul îşi propune asumarea adevărată a răspunderii faţă de cetăţeni.

Mihai Godea, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, a spus că prin crearea acestui bloc electoral a fost întoarsă şansa Republicii Moldova de a privi spre un viitor european. Obiectivul blocului este de a crea o bază care să permită descentralizarea puterii, aceasta fiind un aspect al democraţiei.

Vasile Costiuc, preşedintele Partidului Democraţia Acasă, a adus aminte de sloganul PLDM de acum 6 ani: „Moldova fără sărăcie, Moldova fără comunişti”, spunând că cei care au pronunţat această frază şi care şi-au asumat rolul de a duce Republica Moldova spre UE, de fapt, au defăimat această idee.

Blocul urmează să-şi anunţe candidaturile pentru primării, dar Iurie Leancă a precizat că nu va candida la funcţia de primar al capitalei. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *