Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Miniștrii solicită publicarea raportului Kroll

Miniștrii solicită publicarea raportului Kroll

Maia Sandu, ministra Educației, a cerut ca raportul companiei Kroll, care efectuează ancheta în cazul Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank, să fie făcut public.

În același timp, ministra s-a arătat nedumerită că până în prezent acest raport nu a fost prezentat cabinetului de miniștri. „Dacă există anumite motive, de ce nu a fost făcut public acest raport, atunci să fie expuse. În calitate de ministru solicit să văd acest raport”, a declarat Maia Sandu.

În același sens, prim-ministrul Chiril Gaburici a ținut să dea asigurări că acest raport va fi prezentat după ședința de Guvern care se va desfășura miercurea viitoare, 22 aprilie.

„Am discutat deja cu reprezentanții BNM și am cerut acest lucru. Miercurea viitoare va fi prezentat raportul Kroll, iar astăzi va fi distribuit tuturor miniștrilor”, a declarat premierul, în cadrul ședinței Guvernului.

Compania KROLL, care anchetează situaţia de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, a finalizat investigaţiile cu privire la tranzacţiile de la aceste trei instuituţii financiare. Compania Kroll a început investigaţiile în luna februarie curent, însă, rezulttaele nu au fost încă publicate.