23:57:33 28.03.2024
Stiri

APEL al PLDM către misiunile diplomatice: Informați partenerii de dezvoltare despre „fărădelegile care au loc în R. Moldova”!

Politică 11.04.2016 14:43 Vizualizări1959 Autor: Ziarul National
APEL al PLDM către misiunile diplomatice: Informați partenerii de dezvoltare despre „fărădelegile care au loc în R. Moldova”! pldm.md


Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a lansat astăzi un apel către şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, dar şi către misiunile diplomatice să informeze partenerii de dezvoltare despre „fărădelegile care au loc în Republica Moldova”.

PLDM se referă, în mod special la ultimele decizii ale majorității parlamentare de a schimba componența comisiilor parlamentare și a delegaților Parlamentului.

„Dreptul de a propune modificări în componenţa comisiilor permanente şi a delegaţiilor aparţine fracţiunilor parlamentare. Din cele 13 adunări parlamentare, în șase fracţiunea parlamentară a PLDM nu are niciun reprezentat, iar în celelalte are cel mult câte 1 reprezentant. Doi reprezentanţi nu se regăsesc în nicio adunare parlamentară”, a declarat astăzi Tudor Deliu, președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, într-o conferință de presă.

Deputatul liberal-democrat a specificat că cei șapte deputaţi care au fost excluși din PLDM deţin tocmai două preşedinţii.

„Cei şapte fugari din PLDM care au jurat credinţă actualei guvernări s-au ales cu două preşedinţii şi fiecare se regăseşte în calitate de membru în câteva delegaţii. Pe cine vor reprezenta aceşti deputaţi care au câştigat mandatele pe listele unui partid, iar acum ei singuri nu ştiu ai cui sunt?”, a întrebat Deliu.

CITEȘTE și Cum îi RĂSPLĂTEȘTE PD pe foștii comuniști care au votat Guvernul Filip

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM a mai îndemnat, în aceeași conferință de presă, cetăţenii să nu se lase manipulaţi de puterea actuală.

„Preîntâmpinam populaţia să nu se lase amăgită de aşa-zisele reformele ce se fac acum. Cum să crezi în guvernare, când ei singuri încalcă legea? Ei vor să construiască un stat captiv. PLDM va continua să fie un clopotar care va da alarma despre toate acţiunile ce contrazic unui stat de drept. PLDM se află în opoziţie faţă de putere şi nu faţă de popor, cum o fac cei de la guvernare”, a încheiat Tudor Deliu.

Menționăm că schimbările în comisiile și delegațiile parlamentare au fost făcute vinerea trecută în mare grabă de către majoritatea parlamentară. În jurul orei 18.00, spicherul Andrian Candu a propus proiectele pe ordinea de zi și imediat au și fost votate spre finalul ședinței în plen a deputaților.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md