13:37:16 25.04.2024
Stiri

SCANDALUL ANABOLIZANTELOR trimise prin „Poșta Moldovei”: Suspectul nr.1 - un tânăr de 28 de ani

Anticorupție 11.04.2016 11:55 Vizualizări3287 Autor: Galina Munteanu
SCANDALUL ANABOLIZANTELOR trimise prin „Poșta Moldovei”: Suspectul nr.1 - un tânăr de 28 de ani customs.gov.md


Un bărbat în vârstă de 28 de ani din Chișinău a ajuns pe mâna oamenilor legii și riscă să ajungă după gratii, pentru că ar fi trimis prin intermediul trimiterilor poștale mai multe loturi impunătoare de fiole și pastile anabolizante.

Incidentul a avut loc la Postul Vamal Chișinău 2, anunță Serviciul Vamal. Bărbatul a trimis două colete unui cetățean din orașul Gueonggi-do, Coreea de Sud. Acesta le-a declarat vameșilor că trimite șase cutii cu ciocolate. După ce au verficat coletul, în patru din cele șase cutii au fost depistate produse anabolizante: „Clenbuterol”- 1 040 de comprimante, „Danabol” – 2 000 de comprimante, „Strombafort” – 480 de comprimante, „Clomed” – 240 de comprimante, „Parabolan” – 20 de fiole, „Sustamed” – 20 de fiole, „Testosteron E” – 30 de fiole, „Trembolone” – 2 fiole, „Masteron” – 4 fiole și „Equipoise” – 2 fiole.

La un interval de trei ore, inspectorii vamali au supus controlului un alt colet, trimis de aceeași persoană, la adresa aceluiași destinatar din Coreea de Sud. Și în acest colet vameșii au dat de produse anabolizante.

Expeditorul a fost reținut, iar oamenii legii au stabilit că identitatea acestuia nu corespundea cu cea indicată în declarația de expediție.
Cazul este investigat de către angajații Secției contracararea fraudelor vamale din cadrul Biroului Vamal Chișinău, iar marfa a fost confiscată.

Precizăm că, acum câteva zile, postul de televiziune Jurnal TV a difuzat o știre în care un fost angajat al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” scoate în vileag o schemă de transportare a anabolizantelor prin „Poșta Moldovei” în țări din Uniunea Europeană, dar şi în Statele Unite ale Americii. Asta susţine un fost şef al Serviciului control financiar și audit intern al întreprinderii de stat. Sergiu Cibotaru afirmă că a descoperit o schemă de contrabandă cu anabolizante încă în anul 2012, fapt pentru care ar fi rămas fără funcție. El susține că șefii instituției nu doar sunt la curent, dar chiar controlează afacerea ilegală. Că anabolizantele sunt camuflate în colete cu etichetă „Сărți” sau „Broșuri” confirmă o actuală angajată a poștei, care a afirmă că a fost martoră a procesului de ambalare în repetate rânduri.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md