14:10:47 25.04.2024
Stiri

Peste 300 de documentare din toată lumea, la Festivalul Internațional de Film Documentar „CRONOGRAF”

Social 15.04.2015 13:21 Vizualizări2017 Autor: Daniela Hadei
Peste 300 de documentare din toată lumea, la Festivalul Internațional de Film Documentar „CRONOGRAF”


Peste 300 de documentare din toată lumea s-au înscris să participe la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar „CRONOGRAF”, care va avea loc în perioada 12-18 mai curent la Chișinău.

După vizionarea lor, juriul de preselecție s-a oprit la 49 de titluri, care vor concura la cele cinci secțiuni.

La „Secțiunea Principală” din concurs vor participa 18 documentare din 15 țări, printre care: Brazilia, Israel, Cuba, Spania, Venezuela, Turcia, Germania, Cehia, Rusia, Estonia.

Programul secțiunii „cadRO”, dedicată filmelor despre români și comunitățile de români din întreaga lume, numără 12 filme din 5 țări, iar pentru secțiunea „Producții locale”, deschisă producțiilor realizate de studiourile și producătorii independenți din R. Moldova, au fost selectate 9 lucrări.

Lansate la ediția precedentă a festivalului, programele de filme „Cu ochii pe Moldova” și „Un LIKE” pentru documentar au fost transformate în secțiuni.

„Un LIKE” pentru documentar este o secțiune menită să atragă în sala de cinema publicul tânăr. Pentru liceenii din Chișinău a fost selectat un program de documentare de scurt și mediumetraj din zona lor de interese și preocupări. Pentru această secțiune va fi constituit și un juriu din 5 adolescenți, care va desemna filmul câștigător, în paralel cu votul publicului, ce va decide câștigătorul premiului „Simpatia Publicului”.

Noutatea celei de-a XII-a ediții a festivalului este faptul că proiecțiile s-au extins în 4 locații: Centrul Cultural „Odeon”, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, „Tipografia 5” și Scuarul Universității Libere Internaționale din Moldova ULIM (în aer liber).

„FIFD CRONOGRAF” este până la ora actuală cel mai complex festival de film din Republica Moldova, lansat în 2001 şi organizat de către OWH Studio. Festivalul reprezintă o ocazie unică pentru cinefilii din Chișinău să vadă documentare de calitate din întreaga lume, să discute cu autorii lor și să descopere ultimele tendințe în materie de film documentar.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md