Ministerul rus al Apărării vs.Breedlove: Generalul american ar încerca să afecteze grav relațiile Rusiei cu NATO

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Generalul american Philip Breedlove, comandantul încă în exercițiu al forțelor NATO din Europa, ar încerca să prejudicieze la maximum relațiile între Rusia și Alianță, consideră Serghei Koșelev, șeful Direcției principale de cooperare internațională din Ministerul rus al Apărării, citat de agenția de presă RIA Novosti.

„Impresia mea este că toate ultimele lui declarații vizează un singur lucru — să provoace daune maxime relațiilor între Rusia și NATO, astfel încât acestea să fie foarte greu de restabilit”, a declarat oficialul rus sâmbătă într-o intervenție la postul de radio Rossiiskaia slujba novostei.

Mandatul generalului Breedlove în funcția de comandant suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR) se va încheia în această primăvară, urmând ca la comandă să-i succeadă generalul american Curtis M. Scaparrotti.

Actualul comandant al SACEUR s-a pronunțat în repetate rânduri pentru consolidarea poziției NATO în Europa de Est, motivând un astfel de pas prin „creșterea amenințării din partea Moscovei”. La sfârșitul lunii martie, el recomandase ca avioanele de recunoaștere U-2 să fie readuse în Europa pentru misiuni de observare deasupra Rusiei. Breedlove a spus, de asemenea, că „Rusia este un inamic și reprezintă o amenințare pe termen lung pentru SUA”. Moscova „încearcă să rupă unitatea NATO”, estimase recent generalul american, subliniind necesitatea ca Alianța să se pregătească pentru orice fel de evoluție în acest sens.

Declarațiile responsabilului rus din Ministerul Apărării intervin după ce ambasadorul Rusiei la NATO, Aleksandr Grușko, confirmase sâmbătă o primă reuniune a Consiliului Rusia-NATO în următoarele două săptămâni, după ce relațiile dintre Moscova și Alianță înghețaseră din 2014 ca urmare a crizei din Ucraina.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...