(VIDEO) Cel mai vârstnic vieţuitor al Pământului: Are 184 de ani şi recent a trăit o premieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Opt monarhi britanici, de la George al IV-lea, până la Elisabeta a II-a, au fost încoronaţi, în cursul vieţii lui Jonathan.

Cel mai bătrân animal care trăieşte pe glob, ţestoasa gigant Jonathan, aflată pe Insula Sfânta Elena, a făcut pentru prima dată în viaţa ei baie.

Jonathan a fost spălat de veterinarul insulei, cu o lufă, o perie moale şi un săpun chirurgical.

Operaţiunea de curăţăre a ţestoasei, care a durat o oră, a avut loc în cadrul pregătirilor care se fac în vederea vizitei unui membru al familiei regale britanice, în luna mai.

jonathan_33950800

Vizita regală va fi consacrată inaugurării unui aeroport pe insula pe care cândva a fost exilat Napoleon.

Jonathan avea deja 50 de ani când a fost adus pe Sfânta Elena, ca un dar pentru guvernatorul insulei, din partea arhipelagului Seychelles, la sfârşitul secolului XIX. În decursul perioadei petrecute de ţestoasă pe Sfânta Elena, s-au succedat 28 de guvernatori britanici.john2-500x300

Opt monarhi britanici, de la George al IV-lea, până la Elisabeta a II-a, au fost încoronaţi, în cursul vieţii ţestoasei, şi la numărul 10 din Downing Street s-au perindat 51 de premieri britanici.

Actualmente, Jonathan împarte spaţiul care îi este alocat cu alte patru ţestoase gigant, pe nume David, Emma, Frederika şi Myrtle.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...