12:19:27 28.03.2024
Stiri

Intermediarul de la Cuciurgan îi creează PROBLEME lui Șevciuk

Politică 10.04.2016 14:25 Vizualizări1321 Autor: Ziarul National


Intermediarul de la Cuciurgan îi creează PROBLEME lui Șevciuk

Așa-zisul președinte al Transnistriei, Evgheni Șevciuk, a devenit ținta acuzațiilor opoziției din Sovietul Suprem de la Tiraspol.

Ajunsă în situația de a nu mai putea achita salariile și pensiile, regiunea separatistă se află în căutarea unei surse de împrumut.

Inițial, așa-zisele autorități transnistrene planificau să ia un credit de la cunoscuta companie „Șeriff”, care și-a exprimat disponibilitatea de a oferi un împrumut în valoare de 26 de milioane de dolari.

Ulterior, Șevciuk și-au îndreptat atenția spre Federația Rusă, exprimându-și speranța că Kremlinul îl va salva și de această dată. Dacă va reuși să obțină o nouă tranșă de finanțare, liderul nerecunoscut de la Tiraspol se poate înscrie liniștit în cursa pentru prezidențialele care vor avea loc în curând în stânga Nistrului.

Opoziția din Sovietul Suprem îl acuză însă pe Șevciuk că s-ar face direct vinovat de situația în care s-a adus. Opozanții își argumentează acuzațiile pe faptul că doar într-un singur an 30 de milioane de dolari din regiunea transnistreană au plecat în companii off-shore implicate în vânzarea energiei electrice de la Cuciurgan, dar și în afaceri cu căile ferate.

Precizăm că anterior presa a scris despre faptul că în spatele firmei intermediară prin care R. Moldova procură energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan, „Energikapital”, s-ar afla de fapt Evgheni Șevciuk și Vlad Plahotniuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md