Aflată la debutul în Liga Campionilor, CSM Bucureşti face istorie. Campioana României s-a calificat în Final Four-ul competiţiei, după a învins-o de două ori pe Rostov Don.

În tur, elevele lui Kim Rasmussen au învins cu 26-25, rezultat care le oferea rusoaicelor prima şansă la calificare.

Cu toate acestea, CSM a dat recital în Rusia, unde a condus pe toată durata partidei. Startul a fost de vis, iar bucureştencele s-au desprins rapid la 5 goluri, scor 8-3.

Managarova le-a apropiat pe gazde la 10-12, dar repriza s-a terminat cu un forcing al echipei din capitala României, care a marcat de trei ori consecutiv, prin Fisker, Martin şi Torstennson, şi a intrat la cabine cu 16-11.

În partea a doua, CSM a început la fel de tare, iar Manea a dus scorul la 19-12 în minutul 35. Rostov a jucat şi fără portar pe atacuri şi a forţat cu o jucătoare suplimentară, dar nu a putut reveni în faţa unei echipe care a avut doi portari în zi excelentă - Pessoa, cu 10 parade, şi Grubisic, cu 6.

Rostov s-a apropiat pe final, dar CSM s-a impus cu 29-28, iar bucureştencele merg în premieră în Final Four-ul Ligii Campionilor, care se va disputa la Budapesta, pe 7 şi 8 mai.