Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Inspectorii vamali au dejucat trei…

Inspectorii vamali au dejucat trei tentative de contrabandă cu ţigări

Inspectorii vamali de la Leușeni și Sculeni au dejucat trei tentative de scoatere ilegală din țară a produselor din tutun, prin eludarea controlului vamal. Peste 23 mii bucăți țigarete de diverse mărci au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele trei autoturisme cu locuri  special amenajate au fost reținute, informează Serviciul vamal al R. Moldova.

Prima tentativă de scoatere ilegală din ţară a produselor din tutun a fost dejucată la Sculeni, unde au fost depistate și reținute 11 500 bucăţi ţigarete ”Rothmans”, ”Monte Carlo” și ”Kiss Super Slims”, timbrate în Republica Moldova. Ţigările erau disimulate în rezervorul de combustibil al unui autoturism ”Audi 100 Avant”, în vederea sustragerii de la controlul vamal.

Concomitent, pe sensul de ieșire din țară, inspectorii vamali au dejucat o altă tentativă de contrabandă cu produse din tutun, confiscând 5 720 bucăți țigarete de marca ”Ritm Classic”, timbrate în Republica Moldova. Țigările erau tăinuite în rezervorul de combustibil al unui autovehicul de marca ”Mercedes E 320”, cu numere de înmatriculare emise de autoritățile Republicii Moldova.

Alte peste 6 000 de țigarete ”Ashima” și ”Kiss Super Slims” au fost depistate și confiscate la postul vamal Leușeni, cu ajutorul câinelui antitabac – Dona, în urma controlului efectuat asupra unui autoturism de marca ”Ford Mondeo”. Șoferul a ascuns țigaretele în filtrul de aer și în compartimentul motor ale unității auto.

Produsele din tutun urmau să ajungă prin contrabandă pe piața neagră din UE, unde valoarea lor se ridică la suma de peste 3 000 de euro.

Autoritatea vamală a procedat la confiscarea ţigaretelor şi la reținerea celor trei autoturisme, cazurile fiind cercetate până la elucidarea tuturor circumstațelor și aplicarea sancțiuniunilor ce se impun.