Scandalul Panama: Percheziţii la sucursala din El Salvador a firmei Mossack Fonseca

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile din statul El Salvador au efectuat vineri o percheziţie la sucursala din această ţară a cabineului de avocatură Mossack Fonseca, confiscând documente şi echipament, a anunţat Procuratura, relatează Reuters online.

Firma de avocatură Mossack Fonseca, care are sediul în Panama, se află în centrul unui scandal în care sunt implicaţi mai mulţi lideri mondiali, acuzaţi că ar putea face parte dintr-o reţea globală de corupţie, folosindu-se de companii de tip offshore.

Procurorul General Douglas Melendez a spus că Guvernul a decis efectuarea de percheziţii după ce angajaţii Mossack Fonseca au eliminat joi sigla de pe faţada clădirii unde îşi desfăşurau activitatea, ceea ce a atras suspiciuni.

Un angajat a spus ulterior că firma intenţiona să îşi mute birourile, potrivit unei postări pe Twitter a Procurorului General.

În urma percheziţiei, au fost confiscate aproximativ 20 de calculatoare, documente, iar şapte angajaţi au fost intervievaţi, fara a fi reţinuţi, a spus Melendez în cadrul unei conferinţe de presă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...