13 kg de marijuana, reţinute la postul vamal Leușeni!

Circa 13 kilograme de marijuana au fost reţinute la postul vamal Leușeni. Drogurile erau ascunse în armatura barei de protecţie din faţă şi din spate a unei maşini care urma să plece în România şi au fost depistate de patrupedul antidrog ,,Mary” .

Astfel, potrivit Serviciului Vamal, la pista de control ,,ieşire autoturisme” din Republica Moldova a postului vamal Leușeni s-a prezentat, pentru efectuarea controlului de rigoare, un autoturism de model ”VOLVO S80”, cu numere de înmatriculare străine.

În timpul staționării, șoferul, un cetățean moldovean în vârstă de 33 ani, originar din raionul Nisporeni, a prezentat un comportament suspicios. În aceste condiţii vameşii l-au antrenat în controlul fizic al unității auto pe patrupedul antidrog ,,Mary”.

În cadrul controlului vamal al autoturismului, la reacţia patrupedului antidrog a fost luată decizia de a efectua scanarea utilizînd mijlocul de control ,,X-Ray Rapiscan”. Ca rezultat al prelevării imaginilor, în armatura barei de protecţie din faţă şi din spate modificate artizanal, şi lonjerouri la nivelul conexiunii cu armaturile barelor de protecţie, au fost depistate droguri.

După extragerea acestora au fost numărate 35 de calupuri, cu greutatea totală de 12.600 gr, cu conținutul unei substanţe vegetale presate, de culoare verde, cu miros de cânepă. Mai mult, acestea erau ambalate cu bandă adezivă de aluminiu și plasate în vid de polietilenă.

Substanța a fost remisă pentru expertizare și ca rezultat s-a stabilit că în cele 35 de calupuri a fost presată marijuana.

În baza cazului dat a fost pornit dosar penal, bărbatul riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani. La moment acesta este reținut pentru 72 de ore.

droguri

droguri

droguri

droguri

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.