Tapiola despre cazul primarului de Taraclia: Apar întrebări, îmi pare rău

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, a comentat încă o dată cazul primarului de Taraclia, demis pentru că a tăiat câțiva copaci din curtea primăriei.

Aceasta dupa ce un grup de judecători l-a invinuit că prin comentariile sale încearcă să influențeze actul justiției în acest caz.

“Dacă vă uitați la faptul că aveți un primar popular, ales de oameni, și care apoi își pierde funcția, primește amendă mare pentru faptul că a tăiat câțiva copaci. Nu vreau să zic nimic despre aspectul ecologic. Probabil un sistem judecatoresc independent ar trebui s-o facă. Un ales al poporului a fost dat afară din funcția lui pentru că a tăiat câțiva copaci. Nu e nevoie de prea multă imaginație ca să începi sa-ți pui întrebari. Apar întrebari, îmi pare rău”, a spus oficialul în cadrul unei emisiuni la postul Pro TV.

Tapiola a mai adăugat că acest caz a fost într-atât de clar, iar asta explică reacția imediată a mai multor instituții

“Ași observat că ambasadele UE urmăresc cazurile din ce în ce mai mult, participă la procese în instanță: cazul Petrenco, Negruță. Noi examinam modul în care sistemul judecătoresc funcționează pentru cetățeni”, a adăugat acesta.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.