Tapiola, despre cazul primarului de Taraclia: Nu e nevoie de prea multă imaginație pentru a-ți pune întrebări

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Felul în care primarul de Taraclia, Serghei Filipov, a fost suspendat din funcție pe motiv că a tăiat niște copaci din oraș trezește multe întrebări, susține șeful Delegației UE în Moldova Pirkka Tapiola.

Potrivit ambasadorului european, cazul primarului de Taraclia a fost „atât de clar și evident” încât i-a determinat pe mai mulți diplomați să aibă „reacții imediate”.

„Dacă va uitaţi la faptul că aveţi un primar popular, ales de oameni, şi care apoi îşi pierde funcţia, primeşte amendă mare pentru faptul că a tăiat câţiva copaci. Nu vreau să zic nimic despre aspectul ecologic. Probabil un sistem judecătoresc independent ar trebui s-o facă. Un ales al poporului a fost dat afară din funcţia lui pentru că a tăiat câţiva copaci. Nu e nevoie de prea multă imaginaţie că să începi să-ţi pui întrebări. Apar întrebări, îmi pare rău”, a declarat Pirkka Tapiola în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

El a reacționat astfel după ce Asociația Judecătorilor din Moldova dar și unii politicieni de la guvernare l-au acuzat de imixtiune în justiție, după ce s-a declarat „dezamăgit” de decizia Curții de Apel Cahul, de a-l suspenda pe Serghei Filipov.

Primarul de Taraclia susține că este vorba despre un dosar politic, intentat deoarece a refuzat să adere la Partidul Democrat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...