Violeta Ivanov, pusă şefă de Comisie în locul Elenei Bodnarenco, în grabă și fără dezbateri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fosta comunistă Violeta Ivanova a devenit șefa Comisiei Administrare Publică și Dezvoltare Regională, în locul Elenei Bodnarenco.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, fără dezbateri, după ce liderul PL Mihai Ghimpu a cerut asta.

Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi pe ultima sută de metri. Invocând art. 108 din Regulament, care dă dreptul de a bloca dezbaterile, Ghimpu a solicitat să se treacă direct la vot. Deranjați de graba lui Ghimpu, comuniștii și socialiștii au părăsit ședința Executivului.

Comunistul Oleg Reidman l-a atenţionat pe speakerul Andrian Candu că un şef de comisie nu poate fi înlocuit şi că un alt şef poate fi numit doar dacă precedentul e revocat din această postură de preşedintele Parlamentului.

„Aici a avut loc un târg – eu ţie, tu mie. Şi acest târg a avut loc cu încălcarea gravă a Regulamentului. Nu există aşa noţiune ca „înlocuirea preşedintelui comisiei”. Există „revocare”, de către speaker. Noi înţelegem că graba unora, mă refer la Partidul Liberal, e răsplată pentru unele servicii. Reieşind din această situaţie, PCRM părăseşte şedinţa”, a declarat Oleg Reidman.

Până la urmă, majoritatea parlamentară a votat proiectul de lege.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...