Cel mai controversat este însă ultimul, care prevede modificarea componenţei unor comisii parlamentare permanente. Mai exact, numirea ex-comunistei Violeta Ivanov şefă pe Comisia administraţie publică, dezvoltare regională, mediu şi schimbări climatice.

De îndată ce s-a purces la examinarea proiectului cu modificarea componenţei comisiilor, au început dezbaterile. Proiectul citit de Candu prevede că PD-istul Serghei Chiseliov să ia locul ex-comunistei Violeta Ivanov în Comisia politică externă şi integrare europeană. La rândul ei, Ivanov să treacă şefă în Comisia administraţie publică, în locul deputatei PCRM Elena Bodnarenco, care, în cele din urmă, să ia locul lui Chiseliov în comisia politică externă.

Socialiştii au intervenit imediat, interesându-se dacă PD a decis pentru restul deputaţilor sau aceştia şi-au dat acordul, referindu-se în special la Elena Bodnarenco, dacă este de acord cu aceste modificări. Andrian Candu a spus că nu există un acord în scris, dar că deputata poate să spună verbal dacă e de acord sau nu. Din motive neclare, răspunsul Elenei Bodnarenco nu a răsunat în Parlament.

Imediat însă a intervenit liderul PL, Mihai Ghimpu, care a invocat art. 108 din regulamentul Parlamentului, care prevede încheierea dezbaterilor. Candu era cât pe ce să o facă, însă fracţiunea PCRM a solicitat pauză, iar speakerul a fost nevoit să anunţe pauză de o jumătate de oră la Parlament.