Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

08 Apr. 2020 / 13:24

Astăzi este marcată Ziua Internaţională a Romilor

Azi, când în lume este marcată Ziua Internaţională a Romilor, comunitatea devine mai solidară şi responsabilă la provocările epidemiei. Baronul romilor din Republica Moldova, Artur Cerari, i-a felicitat pe toţi romii şi a venit cu îndemnul ca toată lumea să respecte regimul de carantină impus de autorităţi, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Eu îmi asum obligaţia ca să fiu alături de poporul meu şi la veselie şi la tristeţe. Coronavirusul ne-a împiedicat puţin, dar eu consider că o să mergem înainte împreună cu întreg poporul şi să dăm dovadă de feciori adevăraţi ai acestui popor. Oricum ar fi acest teritoriu, dar este patria noastră şi trebuie să fim împreună, să respectăm regulile indicate de autorităţi. Faceţi mai puţine plimbări, ţineţi distanţa socială, purtaţi măşti”, a menţionat Artur Cerari.

Baronul romilor a venit cu un mesaj de felicitare de Ziua Internaţională a Romilor.

„Azi de ziua romilor, eu doresc la toată lumea baftă, sănătate şi prosperitate, să mergem împreună, pentru ca părinţii, copiii şi bătrânii noştri să aibă o bucurie mai mare decât o au sau au avut-o. Epidemia aceasta nu este mai puternică decât toată lumea împreună”, a spus baronul.

În fiecare an, pe data de 8 aprilie, este marcată Ziua Internaţională a Romilor. A fost proclamată în 1990, în cadrul celui de-al IV-lea Congres al Uniunii Internaţionale a Rromilor, care s-a desfăşurat la Varşovia. Această dată a fost aleasă în amintirea zilei de 8 aprilie 1971, când a avut loc, lângă Londra, prima reuniune la nivel internaţional a reprezentanţilor etniei rome.

Comentarii