(VIDEO) Și Ghimpu îl critică pe Tapiola: Nu are dreptul să ne arate cu degetul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce anterior șeful delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a fost acuzat de Asociația Judecătorilor de ingerințe în procesul de justiție, a venit rândul președintelui PL, Mihai Ghimpu, să-l critice pe oficialul european.

Ghimpu a fost întrebat cum comentează gestul Asociației Judecătorilor, de a-l atenționa pe Tapiola în legătură cu afirmațiile privind decizia Curții de Apel Cahul, care l-a suspendat din funcție pe primarul de Taraclia, Serghei Filipov.

„Instituțiile europene care doresc ca Republica Moldova să fie cu adevărat un stat de drept și democratic, fără corupție și fărădelegi, au dreptul să vorbească la general despre fenomen, dar cu degetul nu au dreptul să ne arate. Fiecare are dreptul la exprimare și unul și al doilea, în cazul dat”, a declarat Ghimpu.

Amintim că, anterior, mai mulți politicieni, precum liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase sau fostul premier Ion Sturza, au menționat că Marian Lupu și Mihai Ghimpu „spun la Bruxelles că Tapiola îi împiedică să facă reforme”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...