Social

Trei membri ai unei familii au fost reţinuţi pentru comercializarea substanţelor narcotice

Suspecţii au vîrsta cuprinsă între 23 și 50 de ani şi sînt domiciliați în orașul Orhei. Anterior, tatăl și fiul au fost judecați pentru infracțiuni similare.

Potrivit Serviciului de presă al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), „bărbatul de 50 de ani este consumator de droguri, iar complicii lui au o ierarhie infracţională strict determinată, care prin intermediul membrilor activi, organizează traficul de heroină și cocaină din țările asiatice spre R. Moldova și le comercializeaă pe întreg teritoriul țării”.

Ca urmare a investigaţiilor, forţele de ordine i-au reținut pe suspecți într-un apartament pe care îl închiriau în orașul Orhei. „În urma perchezițiilor, au fost ridicate peste 200 de grame de heroină în valoare de peste 400 mii de lei, care au fost expediate pentru expertiză”, se spune într-un comunicat de presă al IGP.

Liderul grupării a fost arestat pentru 30 de zile, ceilalți membri sînt cercetați în libertate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare” se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 6 ani.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *