Heroină în valoare de peste 400 mii de lei, ridicată la Orhei. Mama, tata şi fiul vindeau droguri

Trei membri ai unei grupări, tată, mamă și fiu, cu vârste cuprinse între 23 și respectiv 50 de ani, domiciliați în orașul Orhei, specializați în circulația substanțelor narcotice pe teritoriul Republicii Moldova au fost reținuți de poliție. Anterior, tatăl și fiul au fost judecați pentru  mai multe infracțiuni.

În cadrul investigațiilor, s-a stabilit că liderul grupului, alias „Taliban”, consumator de droguri și complicii lui au o ierarhie infracţională strict determinată. Prin intermediul membrilor activi, persoanelor de încredere și prin metode bine camuflate, grupul organiza traficul de heroină și cocaină din Ţările Asiatice spre Republica Moldova, comercializând drogurile pe întreg teritoriul țării, mai mult în Chișinău și Orhei.

Ca urmare a documentării timp de două luni, oamenii legii i-au reținut pe suspecți pe teritoriul orașului Orhei, într-un apartament care îl închiriau.

În urma perchezițiilor corporale, în apartamentul închiriat și la domiciliul grupului infracțional au fost ridicate peste 200 de grame de heroină în valoare de peste 400 mii de lei (un gram fiind realizat cu circa 100 de euro), care a fost ridicată, sigilată și expediată pentru a fi efectuată expertiza.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217 alin 4 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare se pedepsesc cu închisoare de la de la 1 la 6 ani.

Capul grupării  este arestat pentru 30 de zile, ceilalți membri sunt cercetați în libertate.

Poliția  continuă  investigațiile pentru  stabilirea  identificării tuturor membrilor grupării criminale şi tragerii acestora la răspundere conform legislaţiei în vigoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.