14:41:55 29.03.2024
Stiri

Informații ASCUNSE din CV-ul noului director al Centrului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. A fost DECONSPIRAT în plenul Parlamentului

Politică 08.04.2016 17:27 Vizualizări3464 Autor: Ziarul National


Informații ASCUNSE din CV-ul noului director al Centrului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. A fost DECONSPIRAT în plenul Parlamentului

Noul șef al Centrului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CPDCP), Eduard Răducan, a activat, în perioada 2012-2014, în calitate de asistent parlamentar al deputaților Sergiu Sârbu și Igor Vremea.

Informația, care însă nu figurează în CV-ul lui Răducan, a fost confirmată de acesta în cadrul ședinței în plen a Parlamentului, când a fost rugat de deputatul liberal-democrat, Angel Agachi, să explice în ce măsură a reușit să asigure principiul imparțialității în calitatea sa de membru al CEC, funcție pe care o exercită din 2011.

„Pot să vă asigur că toate acțiunile mele în cadrul Comisiei Electorale Centrale au fost conforme cadrului legal și constituțional”, a răspuns Răducan.

Inițiativa de a propune candidatura lui Eduard Răducan pentru funcția de director al CPDCP a venit din partea deputatul Igor Vremea.

Comunistul Oleg Reidman s-a interesat dacă au existat și alte candidaturi sau Răducan a fost singurul luat în calcul.

Vremea s-a eschivat să dea un răspuns.

Numirea lui Răducan a fost acceptată de majoritatea parlamentară, acesta urmând să își înceapă activitatea din 13 aprilie.

Tot astăzi, Legislativul a acceptat cererea de demisie a fostului director al CPDCP, Vitalie Paniș. Acesta a motivat că vrea să demisioneze pentru că s-au agravat problemele de sănătate „drept consecință a unor răni grave primite în timpul activității în organele de forță”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md