(VIDEO) Cum se aplică legea în Moldova: Toți copacii dintr-un parc din Nisporeni, tăiați la indicația primarului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cazul primarului de Taraclia, Serghei Filipov, care a fost suspendat din funcție pentru că din oraș s-au tăiat câțiva copaci, a fost intens discutat în ultima săptămână, decizia Curții de Apel Cahul fiind criticată inclusiv de diplomați occidentali.

Totuși, astfel de cazuri în Republica Moldova au mai avut loc în ultima perioadă. Este și cazul satului Iurceni din raionul Nisporeni, acolo unde la indicația primarului, parcul din localitate, considerat unul dintre cele mai frumoase din regiune, a rămas practic fără niciun copac.

Asta după ce la indicația primarului toți arborii, unii dintre ei seculari, au fost tăiați, decizia trezind indignarea localnicilor.

Potrivit consilierului local Ion Teleman, decizia este una inexplicabilă, în condițiile în care au fost defrișați inclusiv arborii tineri, plantați pe un teren care prezintă riscuri grave de alunecări.

Cu toate acestea, în cazul de la Iurceni autoritățile nu s-au sesizat, la fel cum s-a întâmplat în cazul primarului de Taraclia, Serghei Filipov.

Singura diferență între cei doi edili este că spre deosebire de Filipov, care este independent și a refuzat să adere la Partidul Democrat, primarul de Iurceni, Ion Bocan, este chiar membrul acestui partid.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...