Consultările dintre candidatul PLDM la funcţia de premier şi deputaţii liberali sunt programate pentru după-amiaza zilei de mâine, la sediul PL.

Deocamdată nu este stabilită ora exactă la care se va desfăşura întrevederea, dar surse din cadrul formaţiunii spun că discuţiile vor avea loc în jurul orei 15.00.

În cadrul acestei întâlniri, Leancă va încerca să-i convingă pe deputaţii PL să voteze pentru un Guvern minoritar condus de el. Asta în condiţiile în care liderul liberalilor a anunţat anterior că va susţine viitorul Cabinet de miniştri, doar dacă PL va fi la guvernare.

După consultările cu liberalii, Iurie Leancă urmează să întâlnească şi cu reprezentanţii comuniştilor, care la fel au declarat că nu vor vota pentru un Guvern condus de actualul premier în exerciţiu. O astfel de întrevedere ar putea avea loc joi, pe 5 februarie.

Între timp, Parlamentul se convoacă în sesiunea ordinară de primăvară, iar mâine câteva comisii parlamentare, dar şi biroul permanent îşi vor începe activitatea.

Până la sfârşitul săptămânii ar putea fi convocată chiar şi şedinţa Parlamentului, afirmă unele surse, care sugerează că vineri Iurie Leancă ar putea veni în faţa deputaţilor pentru a cere votul de încredere asupra programului de activitate şi a listei de miniştri.