Panama Papers: Hillary Clinton este acuzată pentru acordul de liber schimb cu Panama

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Scandalul ‘Panama Papers’ a devenit subiect de campanie în alegerile primare din SUA, senatorul democrat Bernie Sanders acuzând-o pe rivala sa, Hillary Clinton, că are o responsabilitate în adoptarea acordului de liber schimb între Washington și statul central-american, transmite AFP.

„Nu cred că sunteți calificată (pentru a deveni președinte) dacă ați susținut acordul de liber schimb cu Panama, căruia eu m-am opus cu putere și care a înlesnit pentru bogați și pentru firme, peste tot în lume, să evite plata impozitelor datorate țărilor lor”, a declarat Bernie Sanders, într-o reuniune electorală desfășurată miercuri seară, a anunțat joi echipa sa de campanie, potrivit Agerpres.

Aceasta a mai amintit că senatorul de Vermont avertizase că, prin acordul respectiv, cei bogați și puternici vor putea să-și ascundă mai ușor banii în Panama.

Hillary Clinton s-a opus acestui acord în 2008, pe când se afla în campanie în cursa democrată împotriva lui Barack Obama, dar ulterior, în calitate de secretar de stat, a ajutat la adoptarea lui în Congres, a mai arătat echipa lui Sanders.

Cei doi rivali la nominalizarea democrată pentru scrutinul prezidențial din noiembrie, Bernie Sanders și Hillary Clinton, sunt angajați într-un război fără menajamente în statul New York, următorul care va organiza alegeri primare, la 19 aprilie.

Acordul de liber schimb între SUA și Panama a fost adoptat de Congresul american în 2011, după mai mulți ani de negocieri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...