Linkuri accesibilitate

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nu are nici o legătură cu firme off-shore


Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nu are nici o legătură cu firme off-shore și a calificat informațiile confidențiale scurse în presă de la firma de avocatură din Panama „Mossack Fonseca” drept o încercare a Occidentului de a submina Moscova. Vorbind la Sankt Petersburg, în cadrul unui forum media, Putin a susținut că „oponenții” Rusiei sunt „neliniștiți de unitatea de care dă dovadă Rusia, de societatea multietnică rusească”, motiv pentru care ar încerca „să destabilizeze țara din interior”.

Așa-numitele „documente din Panama” (Panama Papers) au apărut în presa mondială la sfârșitul săptămânii trecute și prezintă legăturile a zeci de lideri politici și figuri publice cu firme off-shore, create cu ajutorul firmei de avocatură Mossack Fonseca.

Vladimir Putin nu este direct menţionat în documente, în schimb apar o serie de prieteni și colaboratori apropiați, între care violoncelistul Serghei Roldugin. Din documente reiese că Roldugin, prieten al preşedintelui, ar avea peste două miliarde de dolari în firme off-shore, dar preşedintele Putin a declarat astăzi că violoncelistul nu a comis nici o ilegalitate.

XS
SM
MD
LG