Eugen Petraşcu are 49 de ani şi este medic de profesie. Bărbatul povesteşte că între anii 1986-1988 a participat la lichidarea consecinţelor avariei de la Centrala Atomoelectrică de la Cernobîl, iar în 1992 a participat la războiul de la Nistru. Din 1996 este înscris într-o listă a Preturii sectorului Centru a celor care trebuie să primească o locuinţă de la stat. Din cauza bolii cu care a fost diagnosticat acum două luni, nu mai poate munci pentru a-i asigura familiei sale minimul necesar.

Soţii Petraşcu spun că bat la uşile autorităţilor publice de peste 20 de ani şi de cele mai multe ori aleşii locali îşi pasează responsabilităţile.

La rândul lor, autorităţile capitalei au recunoscut că familia Petraşcu este a cincea în lista celor care aşteaptă un apartament, dar au adăugat că din lipsă de bani nu îl pot oferi.

În prezent, cei şase membrii ai familiei locuiesc într-un apartament închiriat, pentru care trebuie să plătească lunar peste 3.500 de lei. Asta în condiţiile în care Eugen Petraşcu primeşte o indemnizaţie de doar 2.400 de lei. Precizăm că după ce a participat la lichidarea urmărilor avariei din Cernobîl, Eugen Petraşcu a primit grad de invaliditate, iar Legea cu privire la protecţia socială a cetăţenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la centrala atomică din Ucraina prevede dreptul său de a beneficia de spaţiu locativ din contul bugetului de stat.