(VIDEO) Marş al Tăcerii şi Durerii la Chişinău, pentru comemorarea victimelor din aprilie 2009

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reprezentanţii Platformei Demnitate şi Adevăr organizează un Marş al Tăcerii şi Durerii, pentru comemorarea victimelor din aprilie 2009.

Mitingul de comemorare a manifestanţilor paşnici în numele libertăţii şi democraţiei aduce un omagiu tinerilor care au avut curajul să iasă la 7 aprilie 2009 pentru a protesta paşnic, în numele libertăţii şi democraţiei, împotriva unui regim autoritar, corupt şi incompetent.

„Vă rugăm să veniţi cu o lumânare şi cu o floare pentru a reculege persoanele care au murit la evenimentele care au avut loc pe 7 aprilie. Din PMAN vom merge la Ministerul Afacerilor Interne, unde vom aminti organelor de forţă că menirea lor este să apere cetăţenii, dar nu să-i bată, apoi vom merge la Parlament. Aşteptăm toţi tinerii care au participat, care au fost bătuţi, maltrataţi, care au trecut prin coridoarele morţii, îi rugăm să vină să povestească prin ce au trăit atunci”, a declarat membrul Platformei DA, Inga Grigoriu.

„Revolta sinceră a tinerilor a fost fructificată de către parveniţii care au preluat puterea pe valul protestatar prin mimarea angajamentelor de promovare a năzuinţelor tinerii şi ale altor segmente largi ale societăţii de accedere a ţării noastre la spaţiul valoric european, dar urmărind de fapt căpătuirea şi îmbogăţirea personală prin acte de corupţie şi delapidări de proporţii. Beneficiarul final al revoltei tinerilor este Vladimir Plahotniuc şi comuniştii care au schimbat „secera şi ciocanul” pe „trei trandafiri ”, iar torţionarii tinerilor din 7 aprilie se află la guvernare împreună cu cei care au promis pedepsirea lor”, se arată în apelul reprezentanţilor Platformei DA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...