Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ex-șefa Inspectoratului Fiscal Sîngerei a…

Ex-șefa Inspectoratului Fiscal Sîngerei a fost condamnată şi anunţată în căutare

Nina Manole, fosta șefă a Inspectoratului Fiscal Sîngerei, recunoscută culpabilă de corupere pasivă, a fost condamnată la șase ani de închisoare. Însă, aceasta a reușit să fugă din țară și a fost  anunţată în căutare.

Potrivit procurorilor, în perioada august 2011 – ianuarie 2014, funcţionara a estorcat şi primit de la mai mulţi agenţi economici din raion bani şi bunuri, estimate în total la peste 30.000 de lei. În schimbul banilor primiţi, inculpata asigura agenţii că nu le va iniţia controale fiscale, va modifica actele întocmite în urma verificărilor efectuate, în favoarea acestora sau le va aplica pedepse fiscale mai blînzi.

Iniţial, învinuita a fost cercetată în stare de arest preventiv, ulterior fiind eliberată de către judecătorii Curţii de Apel.

La demersul înaintat de procurori, Inspectoratul Fiscal de Stat a suspendat din funcţie învinuita, până la pronunţarea verdictului pe acest caz.

Recent, pentru cele incriminate, inculpata a fost condamnată la 6 ani închisoare, cu executare, amendată cu 140.000 de lei şi privată de dreptul de a deţine funcţii publice timp de 9 ani.

De notat că, verdictul a fost dictat în lipsa inculpatei, în privinţa căreia a fost aplicată măsura preventivă – liberarea provizorie sub control judiciar, aceasta reuşind să părăsească teritoriul republicii pîna la pronuntarea sentinţei, actualmente fiind anunţată în căutare.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.