Și Ambasada SUA reacționează în cazul primarului de la Taraclia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ambasada Statelor Unite la Chișinău și-a manifestat miercuri îngrijorarea în legătură cu decizia Curții de Apel de la Cahul, care l-a suspendat din funcție pe primarul de Taraclia Serghei Filipov.

Reprezentanța diplomatică americană din țara noastră a reacționat printr-un mesaj pe pagina de Facebook.

„Deciziile judecătorești nu ar trebui să fie sau măcar să trezească bănuieli că ar fi motivate politic. Creșterea gradului de transparență și a reformelor în sistemul judiciar al Republicii Moldova trebuie să fie o prioritate”, se arată în mesajul Ambasadei SUA.

Primarul de Taraclia, Serghei Filipov, a fost suspendat luni din funcție, printr-o decizie a Curții de Apel Cahul. Instanța l-a condamnat pe Filipov pentru că a dispus tăierea unor copaci din oraș.

Filipov a fost găsit vinovat de exces de putere și depășirea atribuțiilor de serviciu, ca urmare a unei decizii de a fi tăiați mai mulți arbori din centrul orașului.

Sentința prevede o amendă de 8 mii de lei, cu restituirea unui prejudiciu de 164 de mii de lei și suspendarea din funcție începând cu 4 aprilie.

El susține că totul i se trage de la faptul că a refuzat de mai multe ori să se alăture Partidului Democrat.

El a povestit cum cu puțin timp înaintea alegerilor locale, secretarul general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, i-a propus să adere la Partidul Democrat. Botnari i-a propus în schimb finanțare de la centru pentru „dezvoltarea regiunii”, PD urmând să-și mărească autoritatea prin atragerea acestuia în partid.

Potrivit acestuia, democrații ar fi supărați și pentru faptul că pe când era deputat, Filipov a refuzat să-l voteze pe Marian Lupu la funcția de președinte.

Anterior, și șeful Delegației Uniunii Europene Pirkka Tapiola și-a manifestat îngrijorarea în legătură cu această decizie a instanței de la Cahul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...