(VIDEO) Primarul de Taraclia povestește cum a fost abordat de Constantin Botnari: Dacă aderam la PD se rezolvau problemele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul de Taraclia, Serghei Filipov, suspendat din funcție și amendat pentru că a dispus tăierea unor copaci din oraș, spune că totul i se trage de la faptul că a refuzat de mai multe ori să se alăture Partidului Democrat.

El a povestit cum cu puțin timp înaintea alegerilor locale, secretarul general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, i-a propus să adere la Partidul Democrat. Botnari i-a propus în schimb finanțare de la centru pentru „dezvoltarea regiunii”, PD urmând să-și mărească autoritatea prin atragerea acestuia în partid.

„Vrem să creem astfel de condiții ca și dumneavoastră să puteți să lucrați, dar și noi să controlăm procesul politic din regiune”, i-ar fi spus Botnari primarului Filipov.

Potrivit acestuia, democrații ar fi supărați și pentru faptul că pe când era deputat, Filipov a refuzat să-l voteze pe Marian Lupu la funcția de președinte.

„Iniţial, nu înţelegeam de ce sunt persecutat, parcă nu sunt mare politician, apoi am înţeles că toţi primarii care se opun guvernării sunt cei mai mari duşmani ai neamului. Pentru prima dată, am devenit incomod clasei politice când m-am opus pentru ca Marian Lupu să fie ales ca şef de stat. A urmat apoi împotrivirea împotriva optimizărilor în regiune, după care susţinerea referendumului din Găgăuzia. Iată de aici şi problemele, pentru că guvernarea vorbeşte frumos, dar eu ca primar, nu pot să spun poveşti oamenilor din localitate, când toţi vedem că în ţară este rău”, a declarat Serghei Filipov în cadrul unei emisiuni de la TV 7.

Primarul de Taraclia, Serghei Filipov, a fost suspendat luni din funcție, printr-o decizie a Curții de Apel Cahul. Instanța l-a condamnat pe Filipov pentru că a dispus tăierea unor copaci din oraș.

Filipov a fost găsit vinovat de exces de putere și depășirea atribuțiilor de serviciu, ca urmare a unei decizii de a fi tăiați mai mulți arbori din centrul orașului.

Sentința prevede o amendă de 8 mii de lei, cu restituirea unui prejudiciu de 164 de mii de lei și suspendarea din funcție începând cu 4 aprilie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...