Zeci de mii de şoferi din centrul şi nord-estul Statelor Unite şi-au făcut cu greu loc printre troiene. Peste omătul deja aşternut de la furtuna de săptămâna trecută, s-au mai depus încă 30 de centimetri. Cel puţin două persoane au murit în urma unei coliziuni violente.

Bostonul este unul dintre oraşele cele mai afectate de noile ninsori. Autorităţile au declarat stare de urgenţă, şcolile şi universităţile şi-au suspendat cursurile, iar zeci de drumuri au fost închise pentru a fi deszăpezite.

Şi la New York sunt aşteptate de asemenea noi cantităţi însemnate de zăpadă. De data aceasta, primarul New York-ului a decis să nu ridice alerta, însă a mobilizat toate utilajele de deszăpezire.

Noua furtună de zăpadă a afectat deja serios mai multe oraşe din centrul Statelor Unite, unde sute de zboruri au fost anulate, iar mai multe locuinţe au rămas fără curent electric.

În Chicago, într-o singură zi s-au aşternut 40 de centimetri de zăpadă, un record pentru luna februarie. Tot aici, vremea nefavorabilă a dus la producerea unui accident în lanţ, cu aproape 40 de maşini implicate. Coliziunea s-a soldat cu rănirea mai multor persoane.