Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.04.2016

Parlamentul își exprimă disponibilitatea de a crea un canal adițional de comunicare cu regiunea transnistreană

Parlamentul își exprimă disponibilitatea de a crea un canal adițional de comunicare cu regiunea transnistreană

Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Andrian Candu în cadrul întrevederii de astăzi cu Delegația de mediatori și observatori în formatul „5+2”, în frunte cu Reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE, Cord Meier-Klodt.

Andrian Candu a anunțat despre faptul că Legislativul urmează să creeze un mecanism intern de comunicare cu negociatorii responsabili de procesul de reglementare transnistreană, inclusiv pentru coordonarea acțiunilor cu Executivul.

Potrivit Speakerului, lansarea dialogului la nivelul Legislativului între Chișinău și Tiraspol, cu sprijinul OSCE, va asigura suportul politic pentru implementarea soluțiilor identificate în cadrul negocierilor.

„Există voință politică la Chișinău pentru relansarea negocierilor în formatul „5+2”, iar suportul la nivel parlamentar va asigura sprijin politic pentru obținerea unor rezultate concrete. Ne dorim recuperarea încrederii și avansarea negocierilor pe subiecte importante pentru cetățeni, precum recunoașterea diplomelor, chestiuni umanitare, interconectarea liniilor de comunicații, extinderea serviciilor mobile de urgență.

La întrevedere au mai participat deputații Sergiu Sîrbu, Președintele Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a OSCE, Raisa Apolschi, Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Veaceslav Untila, Președintele Comisii securitate națională, apărare și ordine publică, Vladimir Țurcan, Președintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

Delegația de mediatori și observatori în formatul „5+2”, în frunte cu Reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE, Cord Meier-Klodt, se află într-o vizită de trei zile în Republica Moldova. Din componența delegației fac parte Bridget Brink, Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al SUA, Thomas Mayr-Harting, Director general pentru Europa şi Asia Centrală din cadrul Serviciului European pentru Acțiune Externă, Serghei Gubarev, Reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Valerii Jovtenco, Reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus