Sportivii profesionişti din Moldova, dar şi cei amatori, s-au pomenit într-o situaţie inechitabilă. După ce am fost lipsiţi prin metode barbare de Stadionul republican, de complexele sportive „Moldova” şi „Iunosti”, putem pierde încă un obiectiv în care a mai rămas o infrastructură modestă pentru practicarea sportului. 

De această dată, autorităţile din Chişinău şi cele centrale ne lipsesc de posibilitatea de a ne antrena în complexul sportiv „Olimpia”, unde se află Centrul naţional de pregătire a echipelor olimpice şi Şcoala sportivă a rezervelor olimpice. Acolo, doi agenţi economici au început construcţia unor obiective imobiliare. 

În prezent, în acest complex se antrenează campionii şi medaliaţii de la jocurile olimpice, la campionatele mondiale şi europene, cei care practică lupte greco-romane, libere, lupte printre femei; aici sunt organizate competiţii de kick-boxing, judo, sambo, Muay-Thai, box; funcţionează diferite secţii sportive pentru copii şi tineri. Într-un mod neclar, doi agenţi economici au obţinut autorizaţii de construcţie a blocurilor de locuinţe pe acest teritoriu. Fără să ofere alternative, autorităţile aruncă în stradă sportivii şi antrenorii.

Pentru a păstra „Rezervele olimpice” sportivii profesionişti şi amatori au semnat petiţia adresată conducerii Republicii Moldova şi municipiului Chişinău. Şi se întrunesc pe 7 aprilie 2016 la protestul din faţa Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare faţă de atitudinea barbară şi inechitabilă a autorităţilor Moldovei în raport cu toată comunitatea sportivă. Solicităm să fie restituite organizaţiilor sportive terenurile pentru practicarea sportului şi pregătirea campionilor!