Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia în oraş, ca urmare a condiţiilor meteo

   2275

Primăria Chişinău informează că astăzi circulaţia rutieră pe toate străzile municipiului se desfăşoară în condiţii normale. Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar la rută în această dimineaţă au ieşit 268 de troleibuze şi 96 de autobuze.

Drumarii au acţionat pe tot parcursul nopţii, cu 60 de autospeciale şi au fost presuraţi peste 304 metri cubi de material antiderapant. S-a intervenit la curăţarea şi lărgirea arterelor pe unde circulă transportul public, din oraş şi localităţile suburbane. Pe parcursul zilei se va activa în regim de patrulare. În acest sens, în fiecare sector al capitalei au fost distribuite câte 2 echipe de intervenţie ale Regiei „Exdrupo", iar în suburbii câte o autospecială, pentru a se acţiona la curăţarea şi lărgirea străzilor secundare.  

Chiar dacă au fost curăţate şi tratate cu material antiderapant, străzile în pantă, este vorba de Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Căuşeni şi stradela Uzinelor sunt declarate în continuare închise.

La rândul lor, angajaţii Regiei locativ-comunle au început activitatea la ora 24.00 şi au fost antrenaţi la curăţarea zăpezii de pe trecerile de pietoni, a trotuarelor, a staţiilor de aşteptare a transportului public şi a căilor de acces din interiorul curţilor de bloc. În acest moment, la nivelul oraşului, la deszăpezirea manuală sunt antrenate peste 650 de persoane, dar şi 21 de tractoare şi 15 utilaje de model „HACO".

Ca şi în zilele precedente, la Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost sunt cazate peste 100 de persoane, iar instituţia activează la capacitate maximă. Reamintim că cetăţenii pot sesiza Primăria Chişinău despre problemele provocate de ninsoare sau legate de reţelele edilitare prin intermediul Dispeceratului central municipal, la numărul de telefon (022) 22-22-67.

În context, Primăria municipiului Chişinău reaminteşte persoanelor fizice şi juridice despre necesitatea curăţării zăpezii de pe terenurile adiacente blocurilor de locuit sau imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea, pentru a evita formarea stratului de gheaţă.

De asemenea, rugăm chişinăuienii, pe cât este posibil, să folosească mijloacele de transport în comun, pentru evitarea creării ambuteiajelor pe străzi, şi solicităm conducătorilor auto să fie prudenţi la drum şi să parcheze regulamentar autoturismele.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău