Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CA a respins recursul avocaților.…

CA a respins recursul avocaților. Vlad Filat rămâne încă 30 de zile în arest

Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi recursul avocaților lui Vlad Filat, împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani. Astfel, Vlad Filat va rămâne încă 30 de zile în arest preventiv. Acesta nu a fost prezent în ședință.

Procurorul Adriana Bețișor a precizat că detaliile oferite presei pe marginea dosarulu care îl gestionează au drept scop eliminarea incertitudinei societății. „Aceste declarații ale mele sunt ceea ce îmi permite legea să fac, pentru că eu nu vin cu acuzații, eu vin cu elucidarea unor circumstanțe, pentru ca să fie clar societății, deoarece, după cum am menționat, foarte mulți insistă pe manipularea opiniei publice.”

Procurora Adriana Bețișor a confirmat faptul că fostul premier a înscris mașinile sale pe numele subalternilor.

Amintim că acum o săptămână man­da­tul de arest a lui Vlad Filat a fost pre­lun­git cu încă 30 de zile. Avo­ca­tul Igor Popa a con­si­derat deci­zia drept una nefon­dată, întru­cât drept jus­ti­fi­care a ares­tu­lui au fost pre­zen­tate mesajele pe Face­book și scrisorile care transmise de Filat, care, susțin ­procurorii, ar putea inti­mida mar­to­rii.  „Însă, acel mesaj nu repre­zintă o probă, este un ele­ment abs­tract și ilu­zo­riu pre­zen­tat de pro­cu­rori pe masa jude­că­to­ri­lor”, a opi­nat Igor Popa, referitor la decizia Judecătoriei Buiucani.

Tot­o­dată, par­tea apă­ră­rii sus­ține că, de fapt, Ilan Șor este cel care se ocupă de inti­mi­da­rea mar­to­ri­lor. „Oare Ilan Sor, care se află în liber­tate, nu poate inti­mida mar­to­rii? S-a demon­strat încă o dată că acesta este un dosar poli­tic. Am pro­pus recu­za­rea pro­cu­ro­ru­lui Beți­șor”, a adă­u­gat avo­ca­tul.