Campion la Monte Carlo în 2013 şi finalist în alte două rânduri, Novak Djokovic s-a calificat în optimi după două seturi diferite cu Albert Ramos-Vinolas. Spaniolul care l-a eliminat Robin Haase a pierdut la unu prima parte, însă l-a pus la treabă pe liderul mondial în al doilea set. Până la urmă, Djokovic s-a impus cu 6-1, 6-4 şi îşi continuă drumul spre finala Mastersului dotat cu premii în valoare de aproape trei milioane de euro.

Gael Monfils nu a avut un meci uşor cu Andrei Kuzneţov la debutul pe zgura monegască. După ce a cedat primul set cu 4-6, francezul, cap de serie numărul 14, a revenit şi le-a câştigat pe următoarele două, cu 6-3 şi 6-4. Pentru un loc în optimi, Monfils îl va înfrunta pe Aleksandr Dolgopolov.

Şi celălalt francez aflat printre capii de serie, Jo Wilfried Tsonga, merge mai departe. Al 11-lea favorit a trecut cu un dublu 6-4, de germanul Jan-Lennard Struff, ajuns în primul tur din postura de lucky loser.

Cap de serie numărul 9, bulgarul Dimitrov merge şi el mai departe după trei seturi în oglindă cu Fernando Verdasco. După 6-4 pentru Dimitrov şi apoi pentru Verdasco, calificarea s-a jucat în decisiv. Acolo, bulgarul s-a impus tot cu 6-4, după un meci de două ore şi jumătate. În şaisprezecimi, Dimitrov îl va întâlni pe Fabio Fognini.

David Ferrer a profitat de abandonul dominicanului Estrella Burgos şi a ajuns în optimi. Al cincilea favorit, Ferrer avea 6-2 şi 2-0 în setul secund înainte ca Burgos să se retragă din cauza unor dureri la umăr.