14:04:48 24.04.2024
Stiri

„Viitorul” ministru al Apărării către Ghimpu: „De unde deduceți că aș fi pentru FEDERALIZARE?”

Politică 03.02.2015 16:16 Vizualizări4027 Autor: Raisa Lozinschi
„Viitorul” ministru al Apărării către Ghimpu: „De unde deduceți că aș fi pentru FEDERALIZARE?” Tribuna


Directorul Institutului European de Studii Politice, Viorel Cibotaru, care ar putea fi noul ministru al Apărării, a ținut să-i dea o replică pe o rețea de socializare liberalului Mihai Ghimpu, care a declarat că acesta s-a pronunțat anterior pentru federalizarea R. Moldova, ca soluție pentru rezolvarea conflictului transnistrean.

„Acolo este un ministru care spunea că singura soluţie a problemei transnistrene este federalizarea. Să votez pentru un Guvern care susţine federalizarea? Să facem din raioane state?”, întreba, ieri-seară, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV, Mihai Ghimpu, cu referire la candidatura lui Viorel Cibotaru.

„Ieri, în cadrul emisiunii ProTV, dl Mihai Ghimpu a afirmat că în lista candidaților pentru noul Guvern condus de Iurie Leancă este un ministru care „susține federalizarea”, motiv pentru care nu ar vota această componență. Nu știu de ce această declarație a fost legată de numele meu. Am încercat să caut prin google măcar vreo posibilitate ca să fiu înțeles eronat din vreun text sau comentariu și nu am găsit nimic potrivit. Nu înțeleg de unde se deduce că aș fi pentru „federalizare”? Dle Ghimpu, indiferent cine v-a sugerat această idee, ea nu corespunde adevărului și voi discuta cu dvs. cu plăcere acest subiect controversat în orice format public”, i-a răspuns pe Facebook Cibotaru lui Ghimpu.

Viorel Cibotaru a confirmat pentru Ziarul NAȚIONAL faptul că i-a fost făcută propunerea de a prelua conducerea Ministerului Apărării, care îi revine Partidului Liberal Democrat din Moldova, dar ne-a promis că ne va spune mai multe când se întoarce de la Washington, unde se află într-o deplasare. „Da, mi s-a propus și am acceptat”, ne-a declarat Viorel Cibotaru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md