Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Decizia Curții de Apel: „Grupul…

Decizia Curții de Apel: „Grupul Petrenco” rămâne în arest la domiciliu

Curtea de Apel Chişinău a respins astăzi, 4 aprilie, recursul avocaţilor privind contestarea hotărârii judecătoriei Râşcani, care prevedea prelungirea mandatului de arest la domiciliu. Astfel, cei şapte membri ai „Grupului Petrenco” rămân în arest la domiciliu, cu excepţia lui Oleg Buznea, care, din motive de sănătate a fost trecut sub control judiciar.

Acesta a declarat că regretă faptul că în secolul XXI în Republica Moldova mai sunt persoane persecutate pe criterii politice.

„Curtea de Apel Chişinău a lăsat în vigoare hotărârea instanţei de judecată Râşcani. Nu a luat în considerare faptul că am primit invitaţie din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei să iau parte în calitate de membru onorific al APCE la sesiunea de primăvară, care va avea loc pe data de 18-23 aprilie”, a spus Grigore Petrenco, menționând că pro­ce­sul este o farsă, iar dosa­rul este o răz­bu­nare a omu­lui de afa­ceri Vlad Pla­ho­t­niuc.

Totodată, Petrenco susţine că protestul organizat pe 6 septembrie 2015, în faţa clădirii Procuraturii Generale, a fost paşnic şi că niciunul dintre membrii grupului nu prezintă pericol pentru cetăţeni, ci doar pentru prim-vicepereşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Amin­tim că la 6 sep­tem­brie 2015, gru­pul con­dus de Gri­gore Petrenco s-a încă­ie­rat, în fața Pro­cu­ra­tu­rii Gene­rale, cu forţele de ordine. Sus­pe­cţii sunt cer­ce­taţi penal pen­tru vio­lenţă asu­pra ofi­ţe­ri­lor.