Chelsea a anunțat numele noului antrenor; Al 5-lea italian pe banca „aristocraților”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Italianul Antonio Conte va fi noul antrenor al echipei din sezonul viitor. Tehnicianul italian, care a cucerit trei titluri cu Juventus în Serie A, a semnat luni un contract valabil pe trei sezoane.

Numele italianului în vârstă de 46 de ani era vehiculat în ultimele luni, dar anunțul oficial a fost făcut abia astăzi.

„Sunt foarte încântat de posibilitatea de a lucra la Chelsea Football Club. Este o mândrie să fiu antrenorul echipei naţionale a ţării mele şi doar un rol atractiv, precum cel de manager la Chelsea, poate urma după asta. Abia aştept să cunosc pe toată lumea din club şi să fac faţă provocării de zi cu zi din Premier League. Sunt fericit că anunţul a fost făcut acum, pentru ca totul să fie clar şi pentru a încheia orice speculaţie”, a declarat Conte, pentru site-ul oficial al londonezilor.

Antonio Conte va fi al cincilea manager italian din istoria lui Chelsea, după Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti şi Roberto Di Matteo.

Conte a debutat ca antrenor în 2006, pe banca lui Arezzo. El le-a mai antrenat pe Bari, Atalanta și Siena, înainte de a ajunge, în 2011, la Juventus Torino. El a câștigat în fiecare an titlul în Italia, după care a preluat Squadra Azzurra”, pe care a califcat-o fără înfrângere la EURO 2016.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...