Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un rus, depistat la Aeroportul…

Un rus, depistat la Aeroportul din capitală cu un pistol

Polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău au depistat un pistol în bagajul unui cetățean al Federației Ruse, fără ca acesta să-l declare. Cazul a fost înregistrat la 31 ianuarie, în timpul verificării pasagerilor rutei Chișinău-Moscova.

La controlul de securitate, efectuat de polițiștii de frontieră asupra bagajului unuia din pasageri, a apărut o imagine cu un obiect asemănător armei, verificările manuale ulterioare au scos la iveală un pistol de model Walther CP88. Posesorul armei, cetățean rus în vârstă de 34 de ani, nu a oferit explicații pe marginea celor depistate și nici nu a putut prezenta actele de proveniență și de deținere. Bărbatului i-a fost restricționată ieșirea din țară, arma a fost ridicată și transmisă spre expertiză în vederea stabilirii ulterioare a stării tehnice şi de funcţionare al acestuia.

Menționăm că, pe parcursul anului 2014, Poliția de Frontieră a înregistrat 29 de cazuri de trafic ilicit de armament și muniții, dintre care 6 infracțiuni de trafic de arme, fiind ridicate 2 arme de foc și 5 arme pneumatice, și 23 de infracțiuni de trafic de muniții și reținute 249 de cartușe. În cele 29 de cazuri semnalate au fost documentate 29 de persoane. De precizat că, cele mai frecvente incidente sunt rezultatul neglijenței sau neatenției persoanelor, ce intenționează să traverseze frontiera de stat, prezentându-se la controlul de frontieră cu muniții nedeclarate în bagaje.