Potrivit CEC, din numărul total de alegători incluşi în RSA, doar 2.848 634.de cetăţeni cu drept de vot sunt atribuiţi pe circumscripţii.

Diferenţa cuprinde persoanele fără reşedinţă şi cetăţenii cu drept de vot domiciliaţi în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova.

De menţionat că, din 2005 şi până în 2014 peste 600 de mii de alegători au apărut în listele electorale. La alegerile parlamentare din 5 martie 2005 în listele electorale au fost incluşi 2,3 milioane de alegători, iar la cele din noiembrie 2014 peste 2,9 milioane.

E de remarcat faptul că reprezentanţii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, care au colectat peste 400 de mii de semnături pentru a schimba câteva articole din Constituţie, spun că datele privind cetăţenii cu drept de vot sunt neveridice, în condiţiile în care în ultimii zece ani din ţară au plecat sute de mii de cetăţeni. Mai mult, datele Recensământului din primăvara anului 2014 încă nu au fost făcute publice şi nu se ştie exact câţi cetăţeni trăiesc totuşi în Republica Moldova şi câţi din aceştia sunt cu drept de vot.

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în Republica Moldova locuiesc 3.553.100 de cetăţeni.