Sondajul, realizat de agenţia Emnid pentru ediţia duminicală a publicaţiei Bild, arată că alianţa formată din Uniunea Creştin-Democrată şi Uniunea Creştin-Socială (CSU), este susţinută de 33% din electorat, în scădere cu un procent faţă de sondajul precedent.

Alte sondaje indică evoluţii similare pentru conservatori. Astfel, barometrul politic realizat de centrul de studii Forschungsgruppe Wahlen arată că alianţa CDU-CSU ar obţine 35% din voturi, în timp ce un sondaj al Insa îi creditează pe conservatori cu 32% din intenţiile de vot.

Partidul xenofob „Alternativa pentru Germania” (AfD) este susţinut de 13% dintre alegătorii germani, în creştere cu 1% comparativ cu sondajul anterior, conform Emnid, în timp ce formaţiunea de extrema-stângă Die Linke ar obţine 8% din voturi, în scădere cu un procent faţă de sondajul precedent.

Sprijinul electoratului pentru celelalte partide a rămas constant — 22% pentru social-democraţi, 13% pentru Verzi şi 6% pentru liberali, aceştia din urmă nefiind reprezentaţi în actualul Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal german).

Sondajul de opinie Emnid a fost realizat pe un eşantion de 1.405 cetăţeni germani cu drept de vot, în perioada 24 — 30 martie.