Decolarea a fost primită cu aplauze de aproximativ 50 de angajaţi ai aeroportului şi ai companiilor aeriene, care anterior au păstrat un minut de reculegere în memoria celor 32 de victime ale atacurilor teroriste produse la Bruxelles pe 22 martie.

Acest prim zbor simbolic, la 12 zile după atentatele comise la aeroportul şi metroul din capitala belgiană, a marcat redeschiderea parţială a aeroportului Bruxelles-Zaventem.

Înainte de decolare, aparatul de zbor al Brussels Airlines a primit onoarea membrilor serviciilor de pompieri şi poliţiei aeroportului, postaţi de-a lungul pistei.

Alte două curse aeriene sunt programate spre Torino şi Atena în cursul după-amiezii.

Aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem este unul dintre cele mai mari din Europa, deservind circa 23,5 milioane de pasageri pe an. El asigură legătura cu 226 de destinaţii din întreaga lume, prin intermediul a 77 companii aeriene.

Zona temporară de check-in, construită după atentatele din 22 martie, va putea primi 800 de pasageri, ceea ce înseamnă cel mult şase zboruri pe oră, reprezentând o cincime din capacitatea anterioară a aeroportului. Revenirea la capacitatea operaţională maximă a aeroportului este prevăzută pentru finalul lunii iunie sau începutul lunii iulie, înaintea începerii vacanţei de vară.