07:20:06 24.04.2024
Stiri

Povești de dragoste // Șmechera

Reportaj 03.04.2016 17:30 Vizualizări1885 Autor: Ziarul National


Povești de dragoste // Șmechera poza simbol

Rămâi trăsnit uneori la câte tertipuri poate recurge omul pentru a cădea ca pisica în picioare. În trecut, relațiile interumane se bazau pe morală, pe onoare. Treptat au degradat și la baza lor au început să fie interesele de afaceri. Iar în mileniul trei nu-ți mai dai seama ce stă la baza unei prietenii, iubiri, afecțiuni...

Eliza era o fată crescută la țară. Deși a dus o viață modestă în copilărie și adolescență, venind în capitală i-a plăcut viața mondenă. A pozat pentru o revistă de specialitate, a făcut niște cursuri de secretariat și s-a angajat într-o agenție de turism. Aici se ciocnea zilnic cu lume bună care obișnuia să se odihnească pe insulele Pacificului, litoralele italiene sau, în cel mai rău caz, în Turcia sau Grecia.

Tot aici îl cunoaște pe Roman care căuta și el o foaie turistică pentru concediu. Știe să se facă plăcută, să se bage sub piele. Ce mai la deal-la vale, tânărul se îndrăgostește de ea chiar în aceeași seară. A doua zi, Eliza deja rezerva o a doua foaie pentru a pleca împreună cu Roman în Grecia.

Fata simplă de la Băcioi, care nu văzuse în viața sa marea, ajunge tocmai pe insula Creta să-și facă sesiuni de bronzare. Petrec o vacanță de vis împreună, iar în final, Eliza primește o invitație de căsătorie la care dă un răspuns imediat cu un prelung „daaaaaaa”. Se cunoșteau de două săptămâni, nu știau mai nimic unul despre altul, dar, mă rog, dragoste... Însă de la îndrăgostire până la dragoste „e-o cale atât de lungă...”.

După absolvirea universității, Roman a fost angajat într-o companie IT, în care a avansat foarte repede. Ager la minte și competent în domeniu, câștiga foarte bine.

Erau în al nouălea cer de fericire. Doar că fericirea a durat fără puțin trei ani. Până s-au terminat banii! Apoi, Eliza a început să-și pună întrebări – oare ea nu merită ceva mai bun? De ce ar trebui ei să stea cu chirie? Și mașina lui Roman e cam veche...

Treptat se depărta de soțul ei iubitor. Acesta nu știa cum s-o mai răsfețe, să-i împlinească mofturile. Femeia, între timp, și-a găsit o altă țintă și istoria s-a repetat – vacanță împreună pe litoral. La întoarcere, Eliza a cerut divorț de la Roman.

Au divorțat tot atât de rapid cum s-au căsătorit, iar rândunica și-a luat zborul în altă parte...

***

Vorbeam mai sus despre morală. Ce-a urmat mai departe depășește orice morală și orice limită.

Eliza s-a distrat trei ani nu se știe pe unde și cu cine, iar într-o zi a apărut în fața lui Roman și i-a spus că vrea pensie alimentară pentru copilul pe care l-a născut recent. La întrebarea tânărului ce poate avea el în comun cu copilul acesta, deoarece ei s-au despărțit acum trei ani, femeia „i s-a destăinuit” că ea a colectat sperma lui și acum a hotărât să nască un copil de la el.

Era Roman om blajin la suflet, dar nici chiar așa să-l năucească această femeie care i-a sfâșiat inima. A îndemnat-o să se adreseze în judecată, că el știe ce are de făcut... (V.M., Chișinău)

P. S. Povestea ta poate fi aici. Dacă vrei să împărtășeșeti istoria ta de dragoste pe care ai trăit-o sau pe care o trăiești, dacă vrei să-ți deschizi sufletul și să dai frâu liber sentimentelor, o poți face expediind o scrisoare la redacția noastră la adresa: mun. Chișinău, str. A. Pușkin 22, Casa Presei, bri. 408 sau un mesaj lainfo@ziarulnational.md. Cele mai interesante povești vor fi premiate.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md