Papa a anunțat pentru 24 aprilie o amplă acțiune de strângere de fonduri pentru victimele conflictului din Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Papa Francisc a invitat credincioșii să facă „donații generoase” pentru victimele conflictului din Ucraina în cursul unei colecte speciale de fonduri care se va organiza duminică 24 aprilie în toate bisericile catolice din Europa, relatează Agerpres.

Suveranul Pontif a adresat acest apel în fața a peste 20.000 de persoane, în timpul unei slujbe în aer liber ținute duminică în Piața Sfântul Petru din Roma consacrate „Milostivirii Divine”.

„Este un gest de caritate care să ușureze suferințele materiale și care, în plus, vrea să dovedească apropierea și solidaritatea mea și a întregii biserici față de Ucraina”, a spus el, pledând pentru „pace și respectarea legii pe acest pământ care a suferit atât de mult”.

„Bătrânii și copiii sunt cei mai afectați. Le sunt alături constant cu gândurile și rugăciunile mele și am decis să mobilizez acest ajutor umanitar pentru ei”, a afimat Papa Bergoglio, menționând că este foarte impresionat de faptul că „peste un milion de ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele” din cauza violențelor din țara lor.

Totodată, Sfântul Părinte a cerut credincioșilor „să fie purtători ai păcii”, „o pace care nu divide, ci unește”, și, de asemenea, „să fie apostoli ai milostivirii” și să facă eforturi pentru a aduce blândețe și consolare „unei omeniri mereu rănite și temătoare, care poartă cicatricile durerii și nesiguranței”.

În cadrul marcării „Spiritualității Milostivirii Divine”, Papa Francisc a luat parte, sâmbătă seara, la o rugăciune în Piața Sfântul Petru în memoria Papei Ioan Paul al II-lea, de la a cărui moarte s-au împlinit 11 ani la 2 aprilie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...