„Tot mai multe categorii sociale îşi manifestă nemulţumirea faţă de acţiunile incoerente ale guvernării minoritare PD-PLDM, susţinute tacit de către PCRM. Acţiunile de protest ale fermierilor se înscriu perfect în albia nemulţumirii generale a cetăţenilor faţă de regimul politic care a capturat instituţiile fundamentale ale statului, transformându-le în instrumente opresive şi de îmbogăţiri fabuloase”, se arată în declaraţia Platformei.

Devalizarea sistemului financiar bancar, jaful de peste un miliard de euro comis în directă complicitate cu instituţiile abilitate ale statului, cu demnitari de cel mai înalt nivel a constituit ultima picătură în paharul răbdării cetăţenilor, remarcă membrii Platformei Civice DA.

„Bugetul de stat pentru 2015 nu a fost discutat cu patronatele şi sindicatele, iar promisiunile făcute unor categorii sociale, printre care şi fermierii, au fost ulterior ignorate cu desăvârşire de autorităţi”, se mai spune în declaraţie.

Platforma Civică DA îndeamnă sindicatele, patronatele şi societatea civilă la cooperare în vederea exercitării presiunilor asupra actualei puteri, inclusiv prin organizarea în comun a unor masive acţiuni de protest în viitorul apropiat.

Precizăm că la protestul de mâine sunt aşteptaţi aproximativ 5000 de persoane. Traseele naţionale vor fi blocate de 3000 de tractoare. Totodată, în condiţiile în care autorităţile vor rămâne indiferente şi de această dată, fermierii anunţă că ar putea ieşi la un alt protest, pe 1 mai.

Vă prezentăm textul integral al declaraţiei de solidaritate a Platformei Civice Demnitate şi Adevăr

PLATFORMA CIVICĂ DEMNITATE ŞI ADEVĂR (DA), constituită pentru angajarea într-un dialog larg al segmentelor interesate de depăşirea stării de captivitate a statului, având drept scop cumularea revendicărilor şi opiniilor din partea diverselor segmente sociale pentru articularea şi susţinerea lor coerentă, îşi exprimă solidaritatea cu decizia fermierilor din Republica Moldova de a organiza mâine, 15 aprilie curent, un protest de amploare în toate raioanele ţării şi susţine, totodată, revendicările lor legitime.

Pe parcursul ultimelor luni, tot mai multe categorii sociale îşi manifestă nemulţumirea faţă de acţiunile incoerente ale guvernării minoritare PD-PLDM, susţinute tacit de către Partidul Comuniştilor în frunte cu Vladimir Voronin.

În această ordine de idei, PLATFORMA CIVICĂ DEMNITATE ŞI ADEVĂR (DA), îşi exprimă convingerea că acţiunile de protest ale fermierilor se înscriu perfect în albia nemulţumirii generale a cetăţenilor fata de regimul politic care a capturat instituţiile fundamentale ale statului, transformându-le în instrumente opresive şi de îmbogăţiri fabuloase.

Bugetul de stat pentru anul în curs nu a fost discutat cu patronatele şi sindicatele, iar promisiunile făcute unor categorii sociale, printre care şi fermierii, au fost ulterior ignorate cu desăvârşire de autorităţi.
Experţii şi partenerii de dezvoltare ai ţării constată şi trag semnale de alarmă că economia naţională este în cădere liberă. Mecanismul de concurenţă economică liberă a fost distorsionat, agenţii economici activează în condiţii neloiale, corupţia instituţionalizată a măcinat spiritul de antreprenoriat şi a descurajat în proporţii îngrijorătoare investiţiile străine.

Devalizarea sistemului financiar bancar, jaful de peste un miliard de euro comis în directă complicitate cu instituţiile abilitate ale statului, cu demnitari de cel mai înalt nivel a constituit ultima picătură în paharul răbdării cetăţeneşti.

Totodată, PLATFORMA CIVICĂ DEMNITATE ŞI ADEVĂR (DA) propune tuturor grupurilor sociale, sindicatelor, patronatelor, societăţii civile o ofertă de cooperare si de coordonare a eforturilor comune în vederea exercitării presiunilor asupra actualei puteri, inclusiv de organizare în comun a unor masive acţiuni de protest în viitorul apropiat.