Astfel, liderul CMAN, Andrei Năstase, a menţionat că hotărârea CEC este una ilegală şi neconstituţională, iar membrii CEC au ales să îndeplinească voinţa oligarhului Vladimir Plahotniuc, în detrimentului voinţei populare. În context, membrul CMAN Alexandru Slusari a menţionat că protestul rămâne singura armă a poporului. În cadrul unei conferinţe de presă s-a mai spus că decizia de ieri a Comisiei Electorale Centrale va fi atacată în instanţele naţionale, după care se va merge la CEDO
 
Un alt material care a stârnit curiozitatea a peste 18 mii de cititori a fost ştirea despre ziua de 30 octombrie stabilită ca zi a alegerilor prezidenţiale. Un proiect de hotărâre în acest sens, pregătit peste noapte de câţiva deputaţi din actuala majoritate parlamentară, PD, PL şi deputaţii transfugi, a fost aprobat cu de Parlament, cu votul a 50 de legislatori.

Este pentru prima dată în ultimii 16 ani când moldovenii îşi vor alege direct preşedintele. Din 1994 până în 2000, şeful statului a fost ales prin vot direct de cetăţeni, iar începând cu 2000, Constituţia a fost modificată, astfel că această atribuţie a revenit Parlamentului. Pe 4 martie, în urma unei sesizări depuse de un grup de deputaţi PLDM, Curtea Constituţională a decis însă că modificarea Legii Supreme s-a făcut cu încălcări. Astfel, dreptul de alegere a preşedintelui ţării a fost întors populaţiei.
 
Un alt articol de top este şi ştirea despre nouă milioane de lei din bugetul statului folosiţi pentru instalarea gratiilor şi a peliculei antiglonţ la uşile ferestrele Parlamentului.

Astfel, în plină criză economică şi în condiţii de austeritate bugetară, muncitori de la o companie privată de construcţii instalează de zor gratii la uşile Parlamentului. Potrivit viceministrului Construcţiilor, lucrările s-ar efectua conform unui proiect elaborat după violenţele din aprilie 2009. Oficialul a mai menţionat că pe toate ferestrele de la etajul întâi va fi lipită o peliculă antiglonţ, care protejează sticla până şi de explozii. Viceministrul a mai declarat că lucrările nu au fost executate în anii trecuţi din lipsă de bani, dar suma necesară ar fi fost găsită acum.
 
O altă ştire care în intrat în clasamentul acestei săptămâni este Cetăţenii Republicii Moldova, condamnaţi să ramburseze miliardul furat de la bănci în 25 de ani.

În ştire se vorbeşte că Banca Naţională a semnat cu Ministerul Finanţelor un Memorandum prin care începând cu 1 aprilie ar urma să fie emise obligaţiuni de stat pentru a rambursa suma de 13,5 miliarde de lei, rămasă restantă după dispariţia miliardului şi lichidarea Băncii de Economii, Unibank şi a Băncii Sociale. Conform condiţiilor Memorandumului valorile mobiliare vor fi emise de către Ministerul Finanţelor la valoarea nominală, la rata fixă a dobânzii, şi livrate BNM la data de 1 aprilie 2016, sau la o altă dată convenită de părţi, în volumul creditelor de urgenţă restante, cu rata efectivă a dobânzii de 5%.
 
Articolul care închide clasamentul acestei săptămâni este o ştire în care jurnaliştii de la Publika TV mint şi întorc pe dos declaraţiile liderului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, referitor la casa sa. 

Dovadă este înregistrarea audio a discuţiei liderului PPDA cu un reporter Publika TV, făcută publică de Andrei Năstase. Reporterul de la Publika l-a telefonat pe Andrei Năstase şi l-a întrebat despre filmarea casei sale cu drona, de către Today.md. Mai exact, „dacă locuinţa de pe Drumul Schinoasei îi aparţine”. Asta chiar dacă Ziarul de Gardă a realizat o investigaţie încă în decembrie 2015, publicând şi poze cu casa, şi documentul de la Cadastru în care este scris negru pe alb că Andrei Năstase deţine o casă pe strada Andrei Vînaru.